eTwinning Projesi kapsamında okulumuzda yürüttüğümüz "Çevresel Eylem" Projemizdeki ilk faaliyetimiz olan ağaç dikme etkinliğini gerçekleştirdik. Projemize katılım sağlayan öğrenci ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
Projenin kısa özeti aşağıda yer almaktadır.
ÇEVRESEL EYLEM-1 KISA AÇIKLAMA
Gençlerimizi; dünyamızın en büyük problemi olan küresel ısınma ve iklim değişikliğinin olası etkilerine duyarlı bireyler olarak yetiştirmek biz öğretmenlerin en önemli görevidir. Gençlerimizin çevreye duyarlı vatandaşlar olarak hizmet vermeleri için, projemizde kültürler arası işbirliği sağlamak, kamu bilinci oluşturmak, çevre eğitimleri oluşturmak ve oluşturduğumuz eğitimleri proje ortakları ile öğrencilerimize ve okullarımıza uygulamayı amaçlıyoruz. Ayrıca projemiz aynı zamanda Erasmus projemiz “Environmental Action”ın yaygınlaşması olarak da farklı alt konularda birkaç basamakta gerçekleşecektir. Projemiz Küresel Isınma ve iklim değişikliği çok geniş alt başlıklara sahip olduğu için her alt başlık için farklı projeler olarak ayrı ayrı gerçekleştirilecek bir dizi projenin ilkidir. PROJE
ORTAKLARIMIZ : Özlem ÖZ (Bornova Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi) Sandra FERREIRA (PORTEKİZ -Escola Professional de Desenvolvimento Rural de Alter Do Chao) Suzan CANİK (MOLDOVA -Liceul Teoritic Moldo-Turc S. Demirel) Pınar Korkmaz (Bornova Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi) Semahir İLGÖR (Bornova Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi) Zeynep KARSLI (Bornova Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi) Pınar DOĞAN OCAKTÜRK (Bornova Yunus Emre Anadolu Lisesi) Fatma ÇAYLAK (Menderes Fatma-Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi) Tuğba USANMAZ (Gaziemir Şehit Üsteğmen Murat Yıldız Çok Programlı Anadolu Lisesi) Nalan GÜVEN (Buca-Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu) Ebru TAŞDELEN (Karşıyaka Ali Kaya Ortaokulu) Alp Öktem ÖRNEK (Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi)
PROJE AMAÇLARIMIZ - Küresel ısınma ve iklim değişikliği hakkında farkındalık oluşturmak - Dünya genelinde meydana gelen küresel ısınma ve iklim değişikliği ile ilgili proje kapsamındaki öğrenci ve öğretmenlerle bilgi alışverişi yapmak, - Proje kapsamındaki öğrencilerimizi, çevresel zorlukları ele alma ve bilgili vatandaşlar olarak hizmet etme konusunda bilinçlendirmek. -Proje kapsamında küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekmek ve yangınlarda kaybolan ormanlarımızın yedinden yeşermesi için Izmir eTwinning okulları ile ağaç dikimi gerçekleştirmek. - Proje öğrencilerimizin Dil becerilerini geliştirmek ve Avrupa değerlerini teşvik etmek için farklı kültürler arasında işbirliğini teşvik etmek. - Çevre eğitimini işbirlikçi çalışmalar ile okul müfredatına entegre eden yenilikçi öğretim stratejileri ve materyalleri geliştirmek. - Daha geniş bir kitleyle etkileşim kurmak ve aktif vatandaşlığı teşvik etmek için dijital medyayı ve kamu etkinliklerini kullanmak. - Çevrimiçi toplantılarla farklı ülkelerdeki öğrenciler arasında iletişimi geliştirmek, - Farklı ülkeler arasında kurulan karma takım çalışmaları ve iş birlikçi çalışmalar ile öğrencilerimizi grup çalışmalarına teşvik etmek ve iletişimi sağlamak, - Oğrencilerimizin farklı kişilerle iklim değişikliği ve küresel ısınma ile ilgili yapacakları röportajlar sayesinde toplumdaki bilgilerin doğruluğu ve seviyesi hakkında analiz sağlamak, - Oğrencilerimizin hazırlayacağı dijital hikayelerle yaygınlaştırmayı arttırmak, - Oğrencilerimizin çeşitli web 2.0 ve yapay zeka (AI) araçlarını kullanmalarını öğrenmelerini sağlamaktır. İŞ SÜRECİ (PROJEMİZ 6 HAFTA YANİ 1.5 AY SÜRECEKTİR. )
BEKLENEN SONUÇLAR - Çevresel sorunlara ilişkin ilk farkındalığı ölçmek için; proje başlangıcında öğretmenler, öğrenciler ve veliler için üç öntest uygulanması. - Küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda farkındalık sağlanması, - Küresel ısınma ve iklim değişikliği ve orman yangınlarının bu süreçteki katkısı, orman yangınlarının önlenmesi ile ilgili alınabilecek önlemler hakkında doğru bilgilerin oluşturulması, - Farklı okullarda bakış açılarını paylaşmak için beyin fırtınası oturumları - Ulusal müfredata entegrasyonu için iş birliğine dayalı olarak online toplantılar - Ulusal müfredat yazarlarına öneride bulunmak için mevcut müfredattaki eksiklilerin belirlenmesi - Projenin bulgularını ve içgörülerini birleştiren bir Dijital hikaye. -Daha geniş bir kitleye ulaşmak ve öğrencileri demokratik medya uygulamalarıyla tanıştırmak için tasarlanmış bir Instagram sayfası. - Çevresel sorunlara adanmış okul kulüplerinin kurulması. - Tüm proje ortaklarını içeren bir dijital hikaye üretimi. - Oğrencilerimizin röportaj ve sunum yapmaları ile iletişim becerilerinin geliştirilmesi, - Farklı ülkeler arasında kurulan karma takım çalışmaları ve iş birlikçi çalışmalar ile öğrencilerimizi grup çalışmalarında yer almalarıyla çoklu kazanımlar elde edilmesi, - Çevrimiçi toplantılarla farklı ülkelerdeki öğrenciler arasında akran iletişimini sağlamak, - Oğrencilerimizin çeşitli web 2.0 ve yapay zeka (AI) araçlarını kullanmalarını öğrenmelerini sağlamaktır. - Girişimi tanıtmak için proje logosunun tasarımı. -Proje sonunda projenin hedef kitlede etkisini ölçmek için öğretmenler, öğrenciler ve veliler için üç son test uygulanması.